Information

“I automatically see beauty in people, and then capture this with my camera.”

Ingo Cali (geboren in 1982) studeerde grafische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Nadat hij in 2005 zijn studie heeft afgerond werkt hij een aantal jaren als graphic designer en art director, totdat hij de overstap maakt naar fotografie. Naast technisch werk voor diverse commerciële opdrachtgevers, vormt de fotografie van vrouwelijke schoonheid een rode draad door zijn carrière. Met zijn technische kennis, enthousiasme voor het vak en integriteit weet hij vrouwen op hun best en met hun vrouwelijke energie vast te leggen met de camera. Door met licht, lijnenspel en decor te spelen ontstaat de kunst van fotografie.

Ingo’s fascinatie voor vormgeving zie je ook terug in zijn volgende passie: beeldhouwen. Zodra hij een nieuw brok gesteente heeft bemachtigd ontstaat er een creatief proces dat Ingo beschrijft als spiritueel.  Vanuit stilte is er ruimte voor creatie. 

“Het creëren van kunst is voor mij iets spiritueels: of het nou muziek produceren is, beeldhouwen of fotografie.”

Maar de kunstenaar Ingo heeft meer talenten, die hij in de avonduren verder ontwikkelt. Ingo beheerst meerdere instrumenten, zoals toets en snaarinstrumenten en werkt hij nu in het centrum van Utrecht in zijn eigen studio aan diverse muziekproducties. Paar grote namen?? Van techno tot klassiek, van bekende artiesten tot jong talent. 

Sinds 2019 werkt hij aan zijn eigen kunstproject waarin alle kunstvormen samenkomen Egyptiennes (werktitel)  Wat begon met een klein idee vormde in zijn hoofd al snel een groot project waarin alle divisies van kunst en al zijn talenten tot uiting komen.